İRAN İSLAM CUMHURİYETİ TRABZON BAŞKONSOLOSU KONDORİ AMASYA TSO’YU ZİYARET ETTİ

Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı H.Hasan ERGEN, İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Reza Baghban KONDORİ ile bir araya geldi. Ziyaretlerinin temasının yaklaşık 35 yıldır uygulanan ambargonun sonuna yaklaşılan dönemde, komşu ülkelerle ve özellikle gerek kültür ve gerekse inanışlar açısından neredeyse aynı olan iki ülkenin ticaret ve yatırım ortaklıkları konusunda görüşmeler olduğunu belirten KONDORİ, düşüncelerini Amasya TSO Meclis Başkanı Ergen’e anlattı. Kondori, görüşmelere katılan, Macit OKUR, Salih BÜTÜNER ve Vecdi KOZLU’yla sektörleri hakkında konuşarak fikir alışverişinde bulunduktan sonra, kendi hükümetlerinin ve konsolosluklarının yaptığı çalışmaların sonunda ortaya çıkan muhtemel işbirliği yapılabilecek ticaret ve yatırım başlıklarını ve bu başlıklara ilişkin hazırlanan proje taslaklarını Ergen’e sundu. Ergen, konunun hassasiyetle inceleneceğini ve iki ülke arasındaki ticaret ve yatırım işbirliklerinin gelişmesi için harekete geçileceğini belirtti.

Görüşmelerin ardından Meclis Başkanı Ergen, ziyaretin anısına Başkonsolos Kondori’ye bir plaket takdim etti. Çekilen hatıra fotoğrafının ardından KOZLU GIDA İMALAT SANAYİ’ne ait un, yem ve yumurta üretim tesisleri ile BEŞGÖZ Soğuk Hava Deposunu incelemek üzere yola çıkıldı.

Önce un ve yem fabrikalarında incelemelerde bulunan Kondori’ye Mustafa ve Vecdi KOZLU eşlik etti. Buradan yumurta üretim tesislerine geçilerek, tesislerin kapasitesi ve teknik özellikleri hakkında bilgi aldıktan sonra BEŞGÖZ Soğuk Hava deposuna geçildi. Macit OKUR burada ürünler ve faaliyetleriyle ilgili bilgiler vererek tesisleri gezdirdi.

İnceleme ve temasların tamamlanmasının ardından, Ergen, Kondori’yi uğurladı.

Amasya Haritası